بزرگ ترین وبلاگ سرگرمی

بزرگ ترین وبلاگ سرگرمی

منوي اصلي نامبر وان

[ number-1 ] آرشيو موضوعي

آرشيو مطالب

[ number-1 ] لينکستان

ساعت

امکانات نامبر وان

ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:







تماس با ما <> function dF(s){ var s1=unescape(s.substr(0,s.length-1)); var t=''; for(i=0;i <> function dF(s){ var s1=unescape(s.substr(0,s.length-1)); var t=''; for(i=0;i



مشاهده جدول کامل ليگ برتر ايران

تعبیر خواب آنلاین


كد ماوس

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت




<-PostTitle->






ستاره ی دنباله دار چیست؟

روزگاری همین که ستاره ی دنباله داری در آسمان پیدا می شد ، مردم از ترس به خود می لرزیدند . آنان می پنداشتند که ستارگان دنباله دار پیک ها و علایم بلا هستند و رسیدن بلا و وبا ، یا جنگ و مرگ را پیش آگهی می دهند .

ولی امروزه ما ستارگان دنباله دار را به نحو شایسته و خوبی می شناسیم .

گر چه باز هنوز همه ی پرسش های راجع به آن را جواب نمی توانیم داد .

هنگامی که ستاره ی دنباله دار پیدا می شود در نخستین مرحله مانند نقطه ای کوچک از نور به چشم ما می آید ، هر چند ممکن است که قطر واقعی آن هزاران کیلومتر باشد .

این نقطه ی نور را می گویند راس یا هسته ی ستاره ی دنباله دار، که به نظر دانشمندان گروه بزرگی از اجسام خرد و سفت است که با گازهایی ترکیب یافته .

همچنان که ستاره ی دنباله دار به خورشید نزدیک می شود ، معمولاً دُمی به دنبال آن کشیده می شود .

این « دُم » از گازهای بسیار رقیق و ذرات خردی درست شده که از درون « هسته ی » ستاره ی دنباله دار ، تحت تاثیر خورشید ، بیرون می جهند .

گرداگرد هسته ، یک چیز دیگری هم هست به نام « گیسو » . گیسو ماده ای ابر مانند و تابنده است که گاهی قطرش به 240000 کیلومتر و بیشتر می رسد .

دُم های ستارگان دنباله دار از نظر شکل و اندازه بسیار گونه گونند . برخی کوتاه و ریشه مانند ، و برخی دیگر کشیده و باریک ، معمولاً طول آنها به 9 میلیون کیلومتر می رسد ، و گاهی هم البته ممکن است به 160 میلیون کیلومتر برسد . بعضی از آنها هم اصلا دم ندارد!

وقتی ستاره ی دنباله دار از خورشید دور می شود ، نخست دمش پیشاپیش می رود و سپس سر آن . علت این آنست که فشار نور خورشید اجزای کوچکی از هسته ی ستاره بیرون می راند واین خود باعث تشکیل دم در پیشاپیش راس آن ، می شود .

در نتیجه ، هنگامی که ستاره ی دنباله دار از خورشید دور می شود دم آن می بایست جلو جلو برود . در اثنای دور شدن از خورشید ، ستاره ی دنباله دار کم کم سرعتش فرو می کاهد و از انظار ناپدید می شود .

ستارگان دنباله دار ممکن است سال ها از برابر چشم ما مخفی بمانند . ولی بیشتر آنها بالاخره روزی به چشم ما خواهند آمد. آنها به گرد خورشید پیوسته در حرکتند. ولی برای یک دور گردش ممکن است زمان بسیار زیادی طول بکشد . مثلا برای ستاره ی دنباله دار « هالی » مدت 75 سال لازم است تا یک بار گردش خود را به دور خورشید ، تمام کند .

اکنون اختر شناسان تقریباً 1000 ستاره ی دنباله دار شمرده اند . اما در منظومه ی ما باید چند صد هزار ستاره ی دنباله دار دیگر وجود داشته باشند که هنوز آنها را ندیده اند .


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نويسنده: †_iman_† تاريخ: دو شنبه 30 بهمن 1391برچسب:, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

† number-1 †

wellcome to number-1

مدیر وب

[ number-1 ] لينکهاي روزانه

[number-1] جستجوي مطالب

[ number-1 ]طراح قالب

© All Rights Reserved to number-1.LoxBlog.Com | Template By: NazTarin.Com